Thy Alive Festival Thy Alive Festival

Thy Music Collective x Bergen

De allestedsnærværende Thy Music Collective har kastet sig over et nyt ambitiøst projekt. De har inviteret 10 spændende kunstnere fra Bergen i Norge til Thy med formålet om i løbet af 10 dage at skulle skrive ny originalt musik, der derefter vil blive fremført kun én gang, nemlig på dette års Alive Festival.

I regnfulde Bergen, under skyerne og i ly for regnen, sidder talentfulde musikere og skaber noget af nordens fineste nye musik. Klangkollektivet var navnet på et projekt om at skabe mere fællesskab mellem kunstnerne. Klangkollektivet ophørte, men fællesskabet forblev. Ud af fællesskabet og den norske musikhovedstad voksede nogle af Norges største kunstnere. De tager lyden af fjeld og fjord med på Alive Festival 2017.

Thy Music Collective er en sammenslutning af en lang række bands og artister fra Thy, der karrieremæssigt spænder over alt fra P3-airplay, optrædener på Roskilde og SPOT Festival, albumudgivelser og udenlandsturnéer til den første indspilning og de første spæde skridt op på scenen. Senest kollektivet lavede et større projekt i forbindelse med Alive, var i 2014 hvor de med stor succes fyldte gården til en kæmpe fælleskoncert med Thy-musikere.

I 2017 får det en nordisk dimension, med helt ny musik skabt på tværs af det to lande og kun fremført denne ene gang.

Projektet er støttet af Spillestedet Thy og Statens Kunstfond.